ANKE BUYSSE

Ik ben Anke Buysse, klinisch psycholoog en contextueel therapeut.

Daarnaast ben ik ook een dochter, een zus, een partner, een meter, een vriendin, een levensgenieter, een sporter, een foodlover, een zelfstandige ondernemer, …

#LEVENSLANGLERENDIPLOMA'S & OPLEIDINGEN

#LEVENSLANGLERENDIPLOMA'S & OPLEIDINGEN

  • Master in de klinische psychologie
  • Postgraduaat Contextuele psychotherapie
  • Permanente vorming in de forensische psychologie
  • Kortdurende opleidingen omtrent stresshantering, omgaan met kwaadheid en agressie,..

Als actieve psycholoog zijn wij verplicht om aangesloten te zijn bij de psychologencommissie (erkenningsnummer: 922116058) en in het bezit te zijn van een visumnummer (261902).

"Difficult roads often lead to beautiful destinations"

Voor mij staat therapie voor een uniek groei-en zoekproces, met vallen en opstaan, waarbij ik je graag wil ondersteunen. Een weg waarbij enerzijds obstakels, disbalansen en kwetsuren naar boven komen maar daarnaast zeker ook kwaliteiten, succes- en herstelervaringen ons pad zullen kruisen.

#VISIESAMEN OP PAD

#VISIESAMEN OP PAD

Ieder van ons maakt deel uit van verschillende systemen/contexten waarin we telkens een andere rol (moeten) opnemen. Al deze verschillende posities en rolverwachtingen maken het ons soms heel moeilijk om onszelf te kunnen zijn en te blijven. Vanuit een contextueel oogpunt richt ik mij, naast de individuele insteek, ook op de vele menselijke relaties die je aangaat en de invloed van je familie van herkomst.

 

Binnen WEGWIJS geef ik individuele therapie aan jongvolwassenen en volwassenen. Vaak werken we aan de hand van gesprekstherapie, hoewel andere methoden zoals visualisatieoefeningen, familieopstellingen, opstellen van genogram (stamboom).. ook zeker aan bod kunnen komen.

Klachten en symptomen (stress, angst, paniekaanvallen, vermoeidheid,..) hebben vaak een betekenis/functie, het wil ons iets duidelijk maken. Binnen therapie nemen we de tijd om hierbij stil te staan en te luisteren naar wat ons lichaam ons wil zeggen. Aangezien iedere persoon uniek is, bestaat er geen magische formule met algemene tips en tricks. Inzicht en betekenisverlening zijn heel belangrijke aspecten binnen therapie, bij gebrek hieraan zijn tips en tricks niet blijvend of zien we vaak gewoon een verschuiving in de klachten.

Eerdere ervaringen deed ik op als psychosociaal begeleider voor kwetsbare jongeren en werkte als crisis – en traumapsycholoog bij de politie. Daarnaast ben ik reeds enkele jaren actief als zelfstandig psycholoog en therapeut in een groepspraktijk.

https://praktijkwegwijs.be/wp-content/uploads/2020/11/logoseetru.png

©2020 PRAKTIJK WEGWIJS , Samen op zoek naar jouw weg –  Alle rechten voorbehouden | Privacy Policy