ANNABELLE
CASIER

Ik ben Annabelle Casier, klinisch psycholoog en doctor in de psychologie. Kinderen en jongeren die vast zitten met hun gevoelens, gedrag en/of gedachten kunnen bij mij terecht voor hulp. Ook ouders met vragen, bezorgdheden of uitdagingen omtrent hun kind zijn welkom.

#LEVENSLANGLERENDIPLOMA'S & OPLEIDINGEN

#LEVENSLANGLERENDIPLOMA'S & OPLEIDINGEN

  • Master in de klinische psychologie
  • Doctor in de psychologie
  • Kortdurende opleidingen rond motivatie, geweldloze communicatie, doelregulatie, aanvaarding, welzijn …
  • Continue bijscholing
  • Gewerkt met kinderen en jongeren met een chronische aandoening bij de Universiteit Gent
  • Gewerkt met kinderen met een ontwikkelingsstoornis en/of -achterstand bij Stappie, Oostende

Als actieve psycholoog zijn wij verplicht om aangesloten te zijn bij de psychologencommissie (erkenningsnummer: 842137084) en in het bezit te zijn van een visumnummer (379335).

“De beste manier om kinderen goed te maken, is door ze gelukkig te maken.”

- Oscar Wilde

#VISIESAMEN OP PAD

#VISIESAMEN OP PAD

Bij Wegwijs De Haan bied ik hulp aan kinderen en jongeren die vastlopen met hun gevoelens, gedrag en/of gedachten. Ook ouders met vragen, bezorgdheden of uitdagingen omtrent hun kind kunnen bij mij terecht. Samen zoeken we hoe jouw kind en/of jijzelf terug kan groeien, bloeien en zich goed voelen.

Elk kind en elke jongere is uniek. Elk kind en elke jongere groeit op in een unieke omgeving van ouders, verzorgers, vrienden, familie, leerkrachten … Elk kind en elke jongere heeft bijgevolg een unieke manier van groeien en ontwikkelen. Ze bewandelen een eigen, unieke weg. Met unieke wandelschoenen, een unieke rugzak en unieke uitdagingen. Uitdagingen die soms veranderen in obstakels waar ze zelf niet over geraken.

Zoek je hulp voor je kind? Dan houden we eerst een kennismakingsgesprek met jou en/of je kind. Daarna gaan we met je kind na wat er minder goed en goed loopt in zijn/haar leven. We focussen op uitdagingen én talenten. En zoeken samen hoe we deze uitdagingen op maat van jouw kind aanpakken met behulp van deze talenten. Dit doen we – afhankelijk van de leeftijd van jouw kind en de hulpvraag – via belevingsonderzoek (spel, tekeningen, gesprekken), (creatieve) gesprekstherapie, speltherapie, vaardigheidstraining, opdrachten, psycho-educatie, ouder-/gezinsgesprekken en/of gesprekken met andere betrokkenen (school, opvoeders …).

Zoek je hulp als ouder? Dan houden we eerst een kennismakingsgesprek om uit te klaren waar jij nood aan hebt ten opzichte van jouw kind. Daarna zoeken we samen hoe we jouw noden best aanpakken. Dit kan via gesprekstherapie, opdrachten, psycho-educatie, gezinsgesprekken en/of ouder-kind therapie.

https://praktijkwegwijs.be/wp-content/uploads/2020/11/logoseetru.png

©2020 PRAKTIJK WEGWIJS , Samen op zoek naar jouw weg –  Alle rechten voorbehouden | Privacy Policy