MIEKE DELMOTTE

Ik ben Mieke Delmotte en werk als Contextueel Psychotherapeut bij Praktijk WEGWIJS Torhout. Ik bied psychotherapie voor volwassenen, zowel aan individuen, koppels als gezinnen.

#LEVENSLANGLERENDIPLOMA'S & OPLEIDINGEN

#LEVENSLANGLERENDIPLOMA'S & OPLEIDINGEN

  • Bachelor Sociaal Werk
  • Systeemcounseling: Gezinsbegeleiding en Gezinsgericht Werken
  • Postgraduaat Contextuele Therapie
  • Perinatale Counseling
  • Continue bijscholing

“Wie naar buiten kijkt, droomt.
Wie naar binnen kijkt, ontwaakt.”

#VISIESAMEN OP PAD

#VISIESAMEN OP PAD

Al meer dan 20 jaar bied ik opvoedingsondersteuning aan gezinnen met jonge kinderen. Zo is mijn interesse in de denk- en gevoelswereld van mensen enkel maar gegroeid. Ik volgde een counselor- en therapieopleiding om meer inzichten en denkkaders te krijgen om mensen zo goed als mogelijk te ondersteunen.

In mijn werk als psychotherapeut sta jij als persoon centraal en kan jij met jouw hele ‘zijn’ bij mij terecht. Ik vind het belangrijk om diepgang tijdens gesprekken te creëren door aandacht te geven aan onderliggende emoties waardoor je terug contact krijgt met jouw gevoel, dit op jouw tempo. Je kan rekenen op een milde, oprechte en diepgaande belangstelling in jou en jouw verhaal. Samen gaan we het proces aan zodat je de regie in jouw leven terugvindt.

Als Contextueel Psychotherapeut probeer ik eerst een compleet beeld van jou en het probleem te vormen. Wat zijn je hulpvragen? Wie is er betrokken? Hoe ervaar je dit alles? Vervolgens bekijken we samen de oorsprong van onevenwichten of kwetsuren, eventueel over de generaties heen. Daarbij worden ook de familie, vrienden of zelfs je werk bekeken. Wanneer de oorsprong van conflicten en disbalansen herkend wordt, kan er gewerkt worden naar herstel. Door inzichten, begrip en erkenning is het mogelijk om de balans opnieuw in evenwicht te brengen, contact te herstellen of te werken rond aanvaarding.

Ik volgde in 2022 een opleiding tot Perinatale Counselor.  Mensen kunnen bij mij terecht als ze begeleiding willen bij hun zwangerschapskeuze. Dit kan gaan van ongepland of ongewenst zwanger zijn, het omgaan met een zwangerschap die niet loopt zoals verwacht, verwerking van abortus of verwerking van een zwangerschapsverlies, een onvervulde kinderwens…

Ik ga graag mee op weg met jou/jullie!

https://praktijkwegwijs.be/wp-content/uploads/2020/11/logoseetru.png

©2020 PRAKTIJK WEGWIJS , Samen op zoek naar jouw weg –  Alle rechten voorbehouden | Privacy Policy